Історична регіоналістика : силабус навчальної дисципліни 2023-2024 навчальний рік для ОП Історія (Історія та археологія) - Федорик, Юрій Володимирович (Бердянський Державний Педагогічний Університет, 2024)
Метою викладання навчальної дисципліни полягає у вивченні історичних процесів та явищ з урахуванням їх просторової організації і специфіки різних регіонів України. Предмет курсу включає дослідження різних регіональних особливостей у розвитку суспільства, культури, економіки та політики протягом історичного часу. Студенти вивчають територіальні відмінності в історичних процесах, розбираються зі специфікою регіональних взаємозв'язків, а також аналізують вплив географічних чинників на історичний розвиток конкретних територій.
Keywords: регіоналізм, історіографія, ідентичність, територіальність, культурна спадщина, географічність, регіональна історія, місцевість, регіональні особливості, методологія регіональних досліджень