Культура мовлення учнів у навчальних закладах західних областей України початку ХХ ст. - Царик, О. М. (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
Характеризуються особливості розвитку мовної освіти та культури писемного мовлення учнів у навчальних закладах західних областей України початку ХХ ст. Аналізуються принципи, методи та форми мовної освіти. Досліджується влив європейських освітніх традицій на формування системи мовної освіти та культури писемного мовлення учнів.
Keywords: освіта; мовна освіта; культура мовлення; писемне мовлення