Анатомія і фізіологія людини : силабус навчальної дисципліни 2025-2026 навчальний рік ОП «Біологія та здоров’я людини. Фізичне відновлення» - Расторгуєва, Ірина Сергіївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
Мета та предмет курсу: мета курсу – сформувати в здобувачів вищої освіти визначених освітньо-професійною програмою загальних та фахових компетентностей вчителя-реабілітолога. що відповідають сучасним вимогам. Предметом курсу є будова тіла людини, закономірності функціонування його систем, органів, тканин, клітин, фізіологічні механізми взаємозв’язку організму з зовнішнім середовищем.
Keywords: клітина; тканина; організм; функціональні системи організму; збудження