Мікропроцесорна техніка в системах управління : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою "014.09 Середня освіта ( Інформатика)" на 2025-2026 н.р. (3 курс) - Алєксєєва, Ганна Миколаївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
Мета курсу: отримання здобувачами системних знань про архітектуру мікропроцесорних пристроїв і мікроконтролерів, принципи організації їх роботи в системах управління, а також формування практичних навичок проєктування, програмування та використання мікропроцесорної техніки для розв’язання інженерних і технологічних задач. Предмет курсу: вивчення навчальної дисципліни є теоретичні основи побудови та функціонування мікропроцесорних систем, принципи їх архітектурної організації, а також практичні аспекти застосування мікропроцесорної техніки в автоматизованих системах управління різного призначення.
Keywords: мікропроцесор; мікроконтролер; архітектура процесора; системи управління; вбудовані системи