Роль моделювання та наочності у навчанні розв'язування задач - Кононенко, Марина (НДУ ім. М. Гоголя, 2025)
У тезах висвітлено значущість моделювання та наочності як ефективних методичних засобів у процесі навчання розв’язування математичних задач у початковій школі. Обґрунтовано, що застосування графічних, предметних, символічних та інтерактивних моделей сприяє розвитку логічного мислення, підвищує мотивацію до навчання й формує в учнів уміння застосовувати математичні знання на практиці.
Keywords: моделювання; процес навчання розв’язування математичних задач; початкова школа