Латинська мова : силабус навчальної дисципліни для здобувачів Спеціальності 035 Філологія. Спеціалізацї 035.041 германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська - Каліберда, Оксана Олександрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2023)
Метою курсу є формування знань про основи фонетичної, морфологічної, лексичної та синтаксичної структури латинської мови; навчання розуміння латинської мови для читання; усвідомлення впливу латинської мови на сучасні європейські мови, особливо в контексті утворення інтернаціональної лексики та наукової термінології, зокрема філологічної; а також застосування отриманих знань та навичок у подальшій викладацькій або перекладацькій професійній діяльності.
Keywords: латинська мова, фонетика латинської мови, морфологія латинської мови, синтаксис латинської мови