Українська мова (за професійним спрмяуванням) : силабус навчальної дисиципліни на 2025-2026 н.р. для ФДССО - Пирогова, Кристина Михайлівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
Мета курсу: формування комунікативної компетентності здобувачів; набуття комунікативного досвіду, що сприяє розвиткові креативних здібностей здобувачів та спонукає до самореалізації фахівців, активізує пізнавальні інтереси, реалізує евристичні здібності як визначальні для формування професійної майстерності та конкурентоздатності сучасного фахівця; вироблення навичок оптимальної мовної поведінки у професійній сфері: вплив на співрозмовника за допомоги вмілого використання різноманітних мовних засобів, оволодіння культурою монологу, діалогу та полілогу; сприйняття й відтворення фахових текстів, засвоєння лексики і термінології свого фаху, вибір комунікативно виправданих мовних засобів, послуговування різними типами словників.
Keywords: національна мова; літературна мова; державна мова; спілкування; науковий стиль