Українська панегірична поезія доби Бароко в рецепції літературної медієвістики другої половини ХІХ – першої третини ХХ ст.: опис – критика – популяризація - Журавльова, Світлана Сергіївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2015)
У статті розглядаються особливості рецепції літературною медієвістикою другої половини ХІХ – першої третини ХХ ст. української панегіричної поезії доби Бароко, з’ясовуються причини критичного сприйняття цього жанру. До аналізу залучаються дослідження Михайла Максимовича, Степана Голубєва, Володимира Перетця, Ореста Левицького, Кирила Студинського, Михайла Возняка, Богдана Барвінського, Сергія Маслова. Діяльність названих учених-медієвістів створила парадоксальну ситуацію: нещадна критика панегіричної творчості доби Бароко супроводжується активною її популяризацією за рахунок детального опису текстів або їх публікації.
Keywords: панегірична поезія; доба Бароко; літературна медієвістика; рецепція