Бухгалтерський облік : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» на 2025-2026 н. р. (3 курс) - Костенко, Ганна Петрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Метою курсу є формування системи знань з теорії та практики ведення бухгалтерського обліку на підприємствах. Предметом курсу є загальна теорія бухгалтерського обліку, що дозволяє використати можливості навчального процесу для засвоєння здобувачами основ бухгалтерського обліку, оволодіння національною методикою формування економічної інформації в системі бухгалтерського обліку й звітності, осмислення економічної суті господарських операцій і процесів, формування елементарних навиків пошуку, оцінки й практичного використання облікової інформації у повсякденній економічній роботі.
Keywords: баланс; рахунок; подвійний запис; активи; власний капітал