Історія української літератури (ХІ–ХVІІІ ст.) : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік для ОП «Середня освіта (українська мова і література, зарубіжна література)», «Середня освіта (українська мова і література, англійська мова)», «Середня освіта (українська мова і література, резильєнтні практики)» - Харлан, Ольга Дмитрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Мета викладання навчальної дисципліни «Історія української літератури (ХІ–ХVІІІ)»: сприяти засвоєнню студентами поняття «українська література» в її географічних та часових межах, ознайомити студентів з основними тенденціями українського літературного процесу ХІ–ХVІІІ століть, із кращими зразками художньої літератури означеного періоду та розглянути й осмислити їх зв’язок зі світовими надбаннями.
Keywords: історія української літератури; художня література; літературознавство; Середньовіччя; Ренесанс; Бароко