Історія історичної освіти : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік для ОП Середня освіта (Історія та правознавство) - Короткий, Олексій Вікторович (БДПУ, 2025)
Метою освітнього компоненту є формування системного уявлення про становлення та розвиток історичної освіти як специфічної сфери науково-педагогічної діяльності, а також про трансформацію підходів до викладання історії в різні історичні періоди. Курс спрямований на аналіз взаємозв’язку між історичною наукою, освітньою політикою та суспільними запитами. Предметом освітнього компоненту є історична освіта як історично змінна система знань, практик і інституцій, що охоплює зміст навчання історії, методи її викладання, формування історичного мислення та вплив ідеологічних і культурних чинників на освітній процес.
Keywords: історична освіта; історична дидактика; навчальні програми; підручники; історичний наратив; педагогічні підходи