Загальне мовознавство : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік : Освітні програми: "Середня освіта (українська мова і література)" - Сопіна, Ольга Анатоліївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
Мета викладання освітньої компоненти «Загальне мовознавство»: ознайомити здобувачів вищої освіти з філософськими засадами сучасної мовознавчої методології та виробити в них уміння і навички користуватись конкретнонауковими методами у власних мовознавчих дослідженнях.
Keywords: методи та прийоми лінгвістичного дослідження; лінгвістичний аналіз; наративний аналіз; дискурсивний аналіз; ономасіологічний аналіз