Алгебра і теорія чисел : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 н. р. для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальностей А4.04 Середня освіта (Математика) - Мацюк, Василь Васильович (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Мета та предмет курсу: вивчення поняття лінійного перетворення в скінченновимірних просторах, розуміння його положення та ролі в загальній системі математичних знань та формування вмінь застосовувати отримані знання у конкретних ситуаціях, а також виховання алгебраїчної і теоретико-числової культури, формування загальних та фахових компетентностей майбутніх учителів математики; основні теоретичні положення та практичні навички курсу алгебри і теорії чисел педагогічного вишу.
Keywords: система лінійних рівнянь; визначник n-порядку; матриця; бінарна алгебраїчна операція; ізоморфізм