Фінанси : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» на 2025-2026 н. р. (2 курс, 2 півр.) - Костенко, Ганна Петрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Метою курсу є формування фундаментальних знань з функціонування фінансів та їх впливу на соціально-економічний розвиток суспільства, розширення та поглиблення теоретичних знань здобувачів освіти про фінансову систему держави, порядок формування та використання фондів фінансових ресурсів, які забезпечують функціонування кожної окремої її складової. Предметом курсу є діяльність держави, підприємницьких структур, організацій та окремих громадян, яка пов'язана зі створенням і використанням фондів фінансових ресурсів.
Keywords: фінанси; фінансова система; фінанси підприємств; фінанси домогосподарств; страхування; страховий ринок