Психологія здоров'я людини : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою «017 Фізична культура і спорт » на 2023-2024 н. р. (бакалавр) - Примак, Євгенія Геннадіївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2023)
Мета курсу: оволодіння теоретичними та практичними основами збереження та зміцнення здоров’я людини, засвоєнні методів та прийомів роботи з виявлення фізичного, соціального та психічного рівнів здоров’я, збереження працездатності, самовпливу на організм за допомогою сучасних оздоровчих технологій, а також формуванні свідомого ставлення до власного здоров’я та ведення здорового способу життя.
Keywords: психологія здоров’я; чинники ризику; внутрішня картина здоров’я; еталони здоров’я; моделі здоров’я; психічне здоров’я; професійне довголіття; стрес; періоди життя; професійне вигорання