Раннє втручання в системі спеціальної та інклюзивної освіти : силабус освітнього компонента за освітньою програмою "Логопедія. Спеціальна психологія" на 2024–2025 навчальний рік - Синиця, Аліна Олександрівна (БДПУ, 2025)
Метою викладання навчальної дисципліни «Раннє втручання в системі спеціальної та інклюзивної освіти» є формування у здобувачів вищої освіти першого рівня глибокого розуміння теоретико-методичних основ організації та надання послуги раннє втручання в системі спеціальної освіти, а також озброєння їх ефективними методами та прийомами роботи з дітьми раннього віку з особливими освітніми потребами враховуючи вікові та типологічні відмінності, та їх батьками.
Keywords: раннє втручання; трандисциплінарна модель; сімейно-центрований підхід; діти раннього віку; порушення розвитку