Семантика та структура фразеологізмів на позначення відчуттів людини - Денисова, Анжеліка Сергіївна (Запорізький національний університет, 2015)
У статті проаналізовано основні структурно-граматичні класи фразеологічних одиниць на позначення відчуттів людини, організованих за моделлю словосполучень. Виявлено, що серед запропонованих сталих сполук найбільшу групу становлять дієслівні, найменшу – ад’єктивні фразеологічні одиниці. Що стосується семантики, то найпитомішу вагу мають фразеологізми на позначення відчуттів людини з семантикою голоду та втоми, найменшу – нюхових відчуттів.
Keywords: фразеологічна одиниця; структурно-граматична класифікація; підрядний тип зв’язку; іменникові; дієслівні; прикметникові фразеологізми, відчуття людини