Психолого-педагогічні підходи до формування моральних цінностей у здобувачів початкової освіти - Коваль, Карина Валентинівна; Демещик, Олена Андріївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
У статті розглянуто психолого-педагогічні підходи до формування моральних цінностей у здобувачів початкової освіти. Проаналізовано особливості становлення моральної свідомості дітей молодшого шкільного віку як важливого етапу особистісного розвитку. Визначено ключові чинники, що впливають на процес морального виховання, зокрема роль сім’ї, педагогічного середовища та соціальних умов. Окреслено значення стилів батьківського виховання у становленні просоціальної поведінки дітей, а також розглянуто можливості використання сучасних технологій, зокрема віртуальної реальності, у процесі морального розвитку.
Keywords: моральні цінності; молодший шкільний вік; моральне виховання