Когнітивні аспекти репрезентації свідомості в художній оповіді - Гребенюк, Тетяна (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
Стаття містить розгляд найбільш релевантних праць наратологів-когнітивістів, присвячених дослідженню репрезентації психіки персонажа літературного твору в її хронологічній тривалості. Об’єктом найпильнішої уваги в статті є наукова концепція Лізи Заншайн, у якій динаміка “причитування” свідомості літературного персонажа розглядається в контексті теорії розпізнавання психічних станів.
Keywords: художня оповідь; когнітивна наратологія; репрезентація свідомості; “прочитування свідомості”