Використання рухливих ігор та естафет на уроках фізичної культури в початковій школі - Коваль, Карина Валентинівна; Лесик, Володимир Вікторович (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
У статті висвітлено значення рухливих ігор та естафет у процесі фізичного виховання молодших школярів. Розкрито їхню роль у формуванні мотивації до занять фізичною культурою, розвитку основних фізичних якостей та вихованні особистісних рис, таких як дисциплінованість, витривалість, командна взаємодія та відповідальність. Зазначено, що рухливі ігри та естафети не лише підвищують фізичну активність, а й сприяють соціалізації, розвитку комунікативних умінь і формуванню здоров’язбережувальної компетентності здобувачів початкової освіти.
Keywords: рухливі ігри; естафети; фізична культура; початкова школа; фізичний розвиток