Плеоназм і тавтологія як когнітивний феномен в українському художньому тексті - Маринюк, Дар’я Максимівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2021)
У сучасній мові існує безліч фігур, що активно використовуються і часто вживаються, серед яких тавтологія і плеоназм є одними з найпоширеніших і водночас неоднозначних мовних явищ. Плеоназми і тавтологія є мовними одиницями, які, на наш погляд, цікаві для вивчення через їхню різноманітність і поширеність у мові.
Keywords: плеоназм; тівтологія; когнітивний феномен; художній текст; лексикографічний аналіз