Символіка пʼєси «Скляний равлик» Милорада Павича - Татаріна, Оксана Олександрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2022)
Література постмодернізму – це багатогранний феномен культури ХХ століття. Заперечуючи існування універсальної істини та стверджуючи багатолику модель сприймання світу, вона змінює вектор мислення із законотворчого на інтерпретуючий та починає охоплювати такі поняття, як адогматичність, багатозначність, відсутність кордонів, творча гра з традиціями та відкритість. Читач стає співтворцем постмодерного тексту, а його завданням є інтерпретувати (деконструювати) маргінальне та приховане.
Keywords: символіка; п'єса; фатум; інтертекстуальність; інтерпретація; символ; постмодернізм; інтертекстуальні звʼязки