Особливості психологічної підтримки дітей, які постраждали під час воєнного конфлікту - Дацюк, Світлана (БДПУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано сутність та психологічний вплив війни на здоров’я дітей, визначивши основні проблеми та психологічні наслідки воєнного конфлікту для дитячої психіки; досліджено особливості реакцій дитячої психіки на травматичні події, спричинені воєнним конфліктом, для розробки стратегії психологічної підтримки; оцінено основні методи та підходи до надання психологічної підтримки дітям, які постраждали від воєнних дій, обґрунтувавши їхню ефективність; проаналізовано та порівняно закордонний досвід психологічної підтримки дітей, постраждалих від війни, зокрема досвід Ізраїлю, та підходи до психологічної підтримки дітей в Україні, визначивши ключові аспекти, відмінності та можливості для вдосконалення вітчизняної практики; розроблено рекомендації для покращення системи психологічної підтримки дітей в Україні на основі конструктивних ідей із закордонного досвіду, спрямованих на покращення психосоціальної адаптації дітей.
Keywords: війна; здоров'я; дитяча психіка; травматичні події; психологічна підтримка