Художня рецепція як літературознавче поняття - Нагай, Ірина Давидівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2015)
В статті конкретизується поняття терміну “рецепція”, розглядаються його трактування в різних областях науки; здійснюється спроба адаптації терміну щодо до художньої літератури, досліджується вплив різних літературознавчих шкіл на формування поняття “рецепції”. В статті аналізуються взаємодії літературного тексту та читача, сприйняття читачем художнього тексту.
Keywords: рецепція; сприйняття; художній текст; аналіз