Логопедія : силабус навчальної дисципліни на 2025–2026 н. р. Освітня програма «Логопедія. Спеціальна психологія» - Синиця, Аліна Олександрівна (Запоріжжя : БДПУ, 2025)
Метою викладання навчальної дисципліни «Логопедія» є озброєння здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти системою загальнодидактичних та спеціальних професійних знань, уявлень про структуру порушеного психофізичного розвитку, про засоби попередження, виявлення та усунення різних мовленнєвих порушень у дітей та дорослих, що забезпечують повноцінний загальний особистісний розвиток дітей, їх подальше успішне навчання та освіту.
Keywords: логопедія; дизартрія; порушення голосу; комплексна корекційно-розвиткова робота