Аналіз основних підходів до актуалізації знань під час викладання математики у базовому циклі школи під час дистанційного навчання - Кравченко, Наталія Володимирівна; Передерєєва, Ольга; Алєксєєва, Ганна Миколаївна (Research Europe, 2024)
В сучасному освітньому просторі актуалізація знань стає невід'ємною складовою успішного навчального процесу [1]. Вона спрямована на створення умов, за яких здобувачі освіти можуть не лише отримати нову інформацію, а й інтегрувати її в систему вже набутих знань. Такий підхід дозволяє підвищити ефективність навчання, активізувати мисленнєву діяльність та сприяти розвитку ключових компетентностей. Зважаючи на це, все більшої ваги набуває аналіз методів, форм та засобів, які допомагають здійснювати актуалізацію знань. Традиційні підходи до навчання, які включають методи опитування, обговорення, моделювання та повторення матеріалу, продовжують відігравати важливу роль у педагогічній практиці. Водночас постає питання адаптації цих підходів до сучасних умов, коли цифрові технології та новітні інструменти відкривають нові можливості для активного залучення учнів у процес навчання.