Англійська мова 1 : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька»)" на 2024-2025 н. р. (1 курс) - Дуброва, Оксана Володимирівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2024)
Метою викладання навчальної дисципліни «Англійська мова» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти є формування, розвиток та удосконалення мовленнєвих навичок (аудіювання, читання, письмо, говоріння) до рівня незалежного користувача, що має забезпечити уміння ефективно і гнучко використовувати англійську мову в різноманітних ситуаціях соціального, академічного та професійного спілкування. В цьому курсі навички аудіювання та читання розвиваються на основі усних та письмових текстів різноманітної тематики. Навички письма та говоріння формуються через виконання усних та письмових вправ, підготовку усних презентацій, письмових перекладів з англійської мови на українську мову і навпаки, написання листів, есе за вивченими темами. Значна увага приділяється розширенню пасивного та активного лексичного запасу, вивченню та систематизації граматичних явищ англійської мови. Ідеальним завданням курсу є досягнення студентами рівня В2 у володінні англійською мовою згідно із «Загальноєвропейськими Рекомендаціями з мовної освіти: вивчення, викладання, оцінювання» (Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment). Попередньою умовою вивчення навчальної дисципліни «Англійська мова» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти є успішне вивчення англійської мови в закладі середньої освіти.
Keywords: англійська мова; аудіювання; говоріння; письмо; лексичний запас