Інноваційні підходи до персоналізованої ІТ-освіти через інтерактивні ресурси та відкриті цифрові платформи - Алєксєєва, Ганна Миколаївна; Загреба, Тетяна (Research Europe, 2025)
У сучасному освітньому середовищі персоналізація навчання набуває статусу ключового механізму підвищення якості професійної підготовки майбутніх ІТ-фахівців. Вона полягає у створенні умов, за яких здобувачі освіти можуть не лише отримати доступ до інтерактивних цифрових матеріалів, а й адаптувати їх під власні потреби, інтегруючи нові знання у вже сформовані компетентності. Такий підхід сприяє розвитку цифрової грамотності, гнучкого мислення та навичок самонавчання, що особливо актуально для сфери інформаційних технологій.