Формування особистості під впливом медіа - Мельнікова, Юлія Олександрівна; Костромицький, Роман Іванович; Рула, Наталія Володимирівна; Шульженко, Анжеліка Сергіївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Колективна монографія присвячена комплексному аналізу впливу медіа на формування особистості в умовах сучасного інформаційного суспільства. У книзі висвітлюються основні теоретичні концепції та емпіричні дослідження, що стосуються взаємодії між медіасередовищем і соціокультурними, психологічними, етичними та освітніми аспектами розвитку особистості. Особливу увагу приділено аналізу медіа як інструмента формування цінностей, норм поведінки, ідентичності та міжкультурної взаємодії. Наукове видання є результатом роботи викладачів кафедри соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету над комплексною теми “Формування особистості під впливом медіа” (2019–2023 рр.) і може бути корисним для науковців, педагогів, психологів, медіаекспертів, а також усіх, хто цікавиться питаннями взаємодії медіа та особистості.
Keywords: Медіа; виховання особистості; журналістська етика; медіаправо; медіаграмотність; права людини