Робота з учнями 8-х класів над формуванням граматичної компетентності під час вивчення простого ускладненого речення - Кушнір, Т. І. (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
У статті висвітлюється проблема застосування компетентнісного підходу до навчання української мови, зокрема робота з учнями 8-х класів над формуванням граматичної компетентності під час вивчення простого ускладненого речення; представлено погляди науковців щодо поняття “граматичної компетентності”; подано зразки вправ на формування граматичної компетентності в учнів 8-х класів під час вивчення простого ускладненого речення.
Keywords: компетентність; компетентнісний підхід; мовно-мовленнєва компетентність; граматична компетентність; просте ускладнене речення