Lego-технології як засіб формування пізнавальної активності здобувачів початкової освіти на уроках «Я досліджую світ» - Товстопят, Маргарита (БДПУ, 2025)
Теоретичне значення дослідження полягає в уточненні сутності поняття «пізнавальна активність», обґрунтуванні педагогічного потенціалу LEGO-технологій як засобу її формування та розширенні наукових уявлень про інтегроване навчання на прикладі курсу «Я досліджую світ». Практичне значення дослідження полягає в розробленні фрагментів уроків та системи завдань із використанням LEGO-технологій, які можуть бути впроваджені в практику роботи вчителів початкових класів для підвищення пізнавальної активності учнів.
Keywords: Lego-технології; пізнавальна активність; здобувачі початкової освіти; інтегрований курс "Я досліджую світ"; засоби навчання