Інтелектуальність в романі vs інтелектуальний роман: до проблеми дифініціювання жанру - Ганошенко, Ю. А. (Бердянський державний педагогічний університет, 2015)
Стаття присвячена проблемі становлення жанру українського інтелектуального роману в контексті загальносвітового розвитку жанрового різновиду. Аналізується архітектоніка інтелектуальної романістики на тлі модерністського оновлення жанру для наукового розмежування із поняттям інтелектуальності в літературі, що являє собою середовище для формування жанрового різновиду.
Keywords: модернізм; інтелектуальність; інтелектуальний роман; структура; образ; ідея; інтертекст