Археологічна практика : програма навчальної дисципліни 2025-2026 навчальний рік для ОП Історія для 1 курсу бакалаврського рівня - Короткий, Олексій Вікторович; Константінова, Вікторія Миколаївна (БДПУ, 2025)
Програма археологічної практики спрямована на оволодіння студентами методами польових археологічних досліджень і формування практичних навичок роботи з матеріальними джерелами. Практика передбачає підготовку майбутніх істориків до самостійного проведення археологічних робіт: від розвідки та локалізації пам’яток до організації розкопок, фіксації об’єктів і первинної обробки знахідок. Основна увага приділяється дотриманню наукових методик, веденню польової документації, інтерпретації отриманих матеріалів та їх включенню у науковий обіг.
Keywords: археологічна практика; польові дослідження; археологічна розвідка; розкопки; польова фіксація