Психологія : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік. Освітня програма «Професійна освіта. Енергетика, енергоефективність та енергозбереження» - Черезова, Ірина Олександрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
Мета та предмет курсу. Метою викладання навчальної дисципліни «Психологія» є забезпечення загальної теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти у галузях загальної, вікової та педагогічної психології. Предметом психології є закономірності розвитку психіки людини, розвиток особистості й когнітивних процесів людини на різних вікових етапах, психологічні основи навчання, виховання і педагогічної діяльності.
Keywords: психіка; свідомість; особистість; емоції; воля