Візуальне мислення як складова візуальної культури майбутнього вчителя образотворчого мистецтва - Рубель, І. С. (Бердянський державний педагогічний університет, 2018)
У статті розглядаються поняття “культура”, “мислення”, “візуальне мислення” та “візуальна культура”, що представлені в педагогічній, психологічній та мистецтвознавчій літературі. Визначено поняття “візуальної культури” як багатобічної складової сучасного мистецтва. В ході формування візуального мислення необхідно враховувати позитивні та негативні риси візуальної культури, подоланню яких потрібно навчити майбутніх учителів образотворчого мистецтва. Для якісної професійної підготовки учителів образотворчого мистецтва необхідно впровадження інтегрованого курсу дисциплін образотворчого циклу.
Keywords: культура; візуальне мислення; візуальна культура; майбутні вчителі образотворчого мистецтва