Формування моральних цінностей здобувачів початкової освіти засобами кейс-технології - Дем'янчук, Катерина (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
У магістерській роботі досліджено проблему формування моральних цінностей здобувачів початкової освіти засобами кейс-технології. Обґрунтовано теоретико-методологічні засади морального виховання молодших школярів, визначено сутність і структуру моральних цінностей, а також розкрито педагогічний потенціал кейс-методу як інноваційного інструменту їх формування. У роботі проаналізовано сучасний стан сформованості моральних цінностей учнів початкової школи, розроблено та впроваджено систему кейсів, спрямованих на розвиток етичної свідомості, емпатії та відповідальної поведінки. Експериментально підтверджено ефективність використання кейс-технології в освітньому процесі початкової школи, що сприяє підвищенню рівня сформованості моральних цінностей та розвитку соціально значущих якостей особистості.
Keywords: Моральні цінності; здобувачі початкової освіти; кейс-технологія; моральне виховання; початкова школа; етична свідомість; емпатія; освітній процес; педагогічні технології