Психологія життєвих криз особистості - Черезова, Ірина Олександрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2021)
У навчальному посібнику визначаються сутність, особливості, стадії, типологія та класифікація життєвих криз особистості, виокремлюється типологія ставлень людини до кризової ситуації, розкриваються причини життєвих криз та способи виходу з них. Акцент ставиться на особливостях переживання людиною життєвих криз, викликаних основними причинами, а саме, вік, втрата та травма. Розкриваються питання психологічного здоров’я педагога в контексті його професійно-педагогічної діяльності. Навчальний посібник складається з курсу лекцій з навчальної дисципліни «Психологія життєвих криз особистості», питань для самоперевірки та самоконтролю, рекомендованих джерел інформації. Для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти.
Keywords: сутність; особливості; стадії; типологія та класифікація життєвих криз особистості; типологія ставлень людини до кризової ситуації; причини життєвих криз