Навчання теоретичної фізики майбутніх учителів фізики крізь призму особистісно зорієнтованого підходу - Школа, Олександр Васильович (Publishing House of University of Technology, Katowice, 2021)
У статті розглядається питання реалізації особистісно зорієнтованого підходу у навчанні теоретичної фізики майбутніх учителів фізики як концептуального аспекту підвищення якості їх фундаментальної і фахової підготовки в сучасних освітніх умовах. Проведено аналіз специфічних ознак традиційної та особистісно зорієнтованої освітніх моделей, висвітлено загальні особливості реалізації методологічного підходу у навчанні фізики, запропоновано основні концептуальні засади і принципи особистісно зорієнтованого навчання теоретичної фізики в педагогічному університету
Teaching theoretical physics of future teachers of physics through the prism of a personally-oriented approach
The article considers the question of realization of personality-oriented approach in teaching theoretical physics of future physics teachers as a conceptual aspect of improving the quality of their fundamental and professional training in modern educational conditions. The analysis of specific features of traditional and personality-oriented educational models is carried out, the general features of realization of the methodological approach in teaching of physics are covered, the basic conceptual bases and principles of personality-oriented teaching of theoretical physics in pedagogical university are offered
Keywords: теоретична фізика; майбутній учитель фізики; особистісно-орієнтований підхід; theoretical physics; future physics teacher; personality-oriented approach