Сучасні інформаційні технології : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою "Середня освіта (Біологія та здоров’я людини. Фізичне відновлення)" на 2025-2026 н.р. (1 курс) - Алєксєєва, Ганна Миколаївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
Мета та предмет курсу: формування у здобувачів освіти системного уявлення про можливості використання інформаційних технологій у сфері біології та здоров’я людини в закладах освіти, ознайомлення з цифровими інструментами обробки біологічної та медико-оздоровчої інформації, інформаційними системами та базами даних, а також розвиток практичних навичок аналізу, інтерпретації та візуалізації даних у процесі освітньої та професійної діяльності. Предметом є вивчення та застосування новітніх інформаційних технологій у сфері біології, здоров’я людини та освітнього процесу. Дисципліна охоплює широкий спектр тематик – від базових принципів роботи з інформаційними системами та цифровими ресурсами до використання інструментів обробки, аналізу та візуалізації біологічних і медико-оздоровчих даних, а також вивчення сучасних цифрових підходів до організації освітнього процесу, моніторингу стану здоров’я та підтримки фізичного відновлення.
Keywords: інформаційні технології; цифрові ресурси; освітній процес; біологія; здоров’я людини; фізичне відновлення