Вивчення обізнаності вихователів з проблеми виховання культури споживання медіа-продукції - Семеняко, Юлія Борисівна (Миколаїв: МНУ імені В. О. Сухомлинського, 2017)
Стаття присвячена проблемі виховання культури споживання в підростаючого покоління громадян України. Автор аналізує рівень усвідомлення педагогами значущості виховання культури споживання медіа-продукції, значення шляхів її формування на етапі дошкільного дитинства. Розкрито зміст діагностичного обстеження, представлено кількісний та якісний аналіз обстеження педагогів дошкільних закладів. Подано аналіз чинних програм навчання, виховання й розвитку дітей дошкільного віку щодо наявності у у них завдань з виховання культури споживання медіапродукції у дітей старшого дошкільного віку
Study of the awareness of educators on the problem education of culture of consumption of media products
Keywords: культура споживання; діти дошкільного віку; медіа-культура; медіа-продукція; вихователі; медіаосвіта; заклад дошкільної освіти, дитячий садок