Методологія наукового дослідження : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік для ОП Історія, магістратура - Лиман, Ігор Ігорович (БДПУ, 2025)
Метою освітнього компоненту є формування системного уявлення про принципи, підходи та інструменти наукового дослідження, а також розвиток навичок самостійної дослідницької діяльності. Курс спрямований на опанування логіки наукового пізнання, методів збору та аналізу даних, а також критичного мислення у процесі створення наукового знання. Предметом освітнього компоненту є методологія наукового дослідження як сукупність принципів, методів і процедур організації та здійснення наукової діяльності, включаючи постановку проблеми, формулювання гіпотез, аналіз результатів і їх інтерпретацію.
Keywords: методологія; наукове дослідження; науковий метод; інтерпретація; Епістемологія