Неповторність миті та її імпліцитні зв’язки з минулим і майбутнім в імпресіоністичній новелі - Колінько, Олена Петрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2015)
У статті відстежуються вияви часу в імпресіоністичній новелі (на матеріалі художніх творів українських і російських письменників к. ХІХ – поч. ХХ ст.). Наголошується, що митці-модерністи вільно поводилися з часом, часто експериментуючи з ним, і осмислюючи не тільки психологічні, а й онтологічні проблеми зазначеного періоду, майстерно скористалися актуальною для імпресіоністів категорією миті та увиразнили її імпліцитні зв’язки з минулим і майбутнім.
Keywords: новела; модернізм; імпресіонізм