Формування комунікативного інтелекту здобувачів початкової освіти на уроках мови і читання - Жижема, А. (Бердянський державний педагогічний університет, 2024)
У пропонованому дослідженні проаналізовано поняття комунікативного інтелекту в сучасних наукових дослідженнях, визначено шляхи його формування на уроках мови і читання. Авторка пропонує власну методичну розробку щодо формування комунікативного інтелекту учнів початкової школи на уроках мови і читання, результативність якої підтверджено даними педагогічного експерименту.
Keywords: комунікативний інтелект; розвиток мовлення; мовно-мовленнєві компетенції; здобувач початкової освіти