Вербальні та невербальні вияви етноспецифіки в міжкультурному міжособистісному спілкуванні - Гнатюк, Л. (Бердянський державний педагогічний університет, 2014)
У статті проаналізовано вербальні та невербальні вияви національно-культурних особливостей міжперсонального спілкування в українському, польському, англійському лінгвокультурних середовищах, окреслюються деякі прагматичні й функційно-комунікативні особливості прагматичних тактик ефективної міжперсональної взаємодії в умовах міжкультурного спілкування та їхня значущість для досягнення найбільшого запланованого прагматичного результату.
Keywords: Лінгвокультурне; концепти; міжперсональна взаємодія; ефективність спілкування