Архівна практика : програма навчальної дисципліни 2025-2026 навчальний рік для ОП "Історія" для 3 курсу бакалаврського рівня - Константінова, Вікторія Миколаївна; Антощак, Марина Миколаївна (БДПУ, 2025)
Архівна практика є невід’ємною складовою підготовки бакалаврів історії, спрямованою на закріплення теоретичних знань із архівознавства в умовах реальної професійної діяльності. Програма передбачає ознайомлення студентів із нормативно-правовою базою функціонування архівних установ, вивчення специфіки комплектування, обліку та зберігання документів Національного архівного фонду. Особлива увага приділяється опануванню методик науково-технічного опрацювання джерел, створенню довідкового апарату та використанню архівних даних у науково-дослідній роботі.
Keywords: історичні джерела; Національний архівний фонд; діловодство; науково-технічне опрацювання документів; професійні компетенції історика