Технології вивчення зарубіжної літератури : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою «Середня освіта (Мова і література (англійська))» на 2025-2026 н.р. (магістри) - Зарва, Вікторія Анатоліївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Метою викладання навчальної дисципліни «Технології вивчення зарубіжної літератури» є підготовка творчого вчителя, здатного здійснювати комунікативно зорієнтоване навчання, формувати розвинену особистість, творчо застосовувати інноваційні технології викладання зарубіжної літератури. Предметом навчальної дисципліни є новітні освітні технології та методичні можливості їх застосування в освітньому процесі при викладанні зарубіжної літератури. Основними завданнями вивчення дисципліни «Технології вивчення зарубіжної літератури» є: ознайомити магістрів із сучасними технологіями викладання зарубіжної літератури, зокрема досягненнями передового педагогічного досвіду, авторськими технологіями, фаховою науково-педагогічною літературою з дисципліни; підготувати студентів-філологів до впровадження в педагогічну практику сучасних технологій викладання зарубіжної літератури; спрямувати майбутнього вчителя на творчий підхід до викладання свого предмета; формувати високі професійні якості, викликати й зберігати інтерес до професії.
Keywords: технології; історія зарубіжної літератури; технології викладання; інновації; навчання; методика; освітня діяльність