Толерантність як чинник ефективної міжособистісної комунікації здобувачів початкової освіти у цифровому середовищі - Коваль, Карина Валентинівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
У статті розглянуто толерантність як ключовий чинник ефективної міжособистісної комунікації здобувачів початкової освіти в умовах цифрового середовища. Проаналізовано вплив цифрової трансформації освіти на характер взаємодії між учасниками освітнього процесу, зокрема на формування соціально-комунікативних навичок молодших школярів. Визначено, що толерантність у цифровій взаємодії є основою емоційної безпеки, запобігання конфліктам і розвитку конструктивного спілкування.
Keywords: толерантність; міжособистісна комунікація; цифрове середовище; початкова освіта