Критичне мислення як базова компетенція дитини дошкільного віку - Семеняко, Юлія Борисівна (Roma, Italia, 2020)
Автором доведено, що формування основ критичного мислення як умови успішної соціалізації дитини в інформаційному суспільстві є необхідним елементом освітньої роботи в закладі дошкільної освіти. У свою чергу це забезпечує перехід від навчання, орієнтованого переважно на запам’ятовування, до навчання, спрямованого на розвиток самостійного свідомого мислення дітей. Розвинене критичне мислення сприяє не лише усвідомленню отриманої інформації, а й самостійному аналізу різних точок зору; допомагає вибирати серед невпинного потоку медіаінформації головне, оцінювати її, аналізувати проблемні ситуації та знаходити їх оптимальне вирішення.
Critical thinking as a basic competence of a preschool child
Keywords: діти дошкільного віку; критичне мислення; кліпове мислення; мислення; заклад дошкільної освіти; ігри; вправи