Історія мистецтв : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою "Хореографія" на 2025-2026 н. р. - Тараненко, Юлія Петрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Метою курсу «Історія мистецтв» є теоретично-практичне освоєння художньо- естетичних досягнень вітчизняного та світового мистецтва. Курс покликаний сприяти збагаченню духовного світу здобувача, вихованню вміння бачити й розуміти твори мистецтва, аналізувати види, напрями та стилі, сприймати мистецтво як невід’ємну частину загального розвитку і становлення компетентності сучасного фахівця. Предмет – вивчення навчальної дисципліни є історія мистецтв зі стародавніх часів до сьогодення, знайомство з перформативно-хореографічним мистецтвом. Мистецтво розглядається в контексті поліпредметності її складових, зокрема таких категоріальних понять як художній образ, художня картина світу, творчість, напрям, стиль тощо.
Keywords: українське та зарубіжне мистецтво; стильові особливості мистецтва різних епох; стиль; художній образ; історія хореографічного мистецтва