Стилістика англійської мови : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік. - Шиманович, Ірина Вікторівна (БДПУ, 2025)
Метою курсу є формування у здобувачів вищої освіти уявлення про основи стилістичної організації тексту, типи стилістичних прийомів та засоби виразності, співвіднесеність усіх мовних рівнів для актуалізації основної ідеї твору та рівнів його потенційної інтерпретації. Предметом навчальної дисципліни є стилістичні засоби мови, стилістичні прийоми, їх структура, визначення, класифікація, стилістичні функції, особливості стилістичних засобів та прийомів різножанрових текстів.
Keywords: стилістика; функціональний стиль; стилістичні засоби; експресивні засоби; фігури і тропи; образність